A NAV-nak is tartozik a Sólyom

2013.10.19. 10:47

Adóvégrehajtást indított a Sólyom Hungarian Airways Kft. ellen a NAV, írja a NOL. Azt nem tudni, hogy milyen közteherrel és mennyivel tartozik a cég, a lap viszont emlékeztet: így már nem meglepő, hogy a béreket sem tudta kifizetni. Az adóvégrehajtás alatt álló cégek számláin ugyanis inkasszó van, amíg ki nem egyenlítik lejárt köztartozásaikat. A Népszabadság Sólyom-dolgozóktól úgy tudja: házipénztárból már kaptak ötvenezer forint bérelőleget.

A cég azt reméli, hogy napokon belül megoldódik a probléma, kifizetik a járulékokat és béreket is. Vágó József igazgató az engedélyezési eljárásokkal kapcsolatban elmondta: a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei hétfőn utaznak ki Borunemouthba az A’lmos vezér légialkalmassági vizsgálatára.

Október 10-én írtuk: nincs szerződés az ománi befektetővel, felmondott az ügyvezető, a frissen felvett dolgozók már nem kapnak pénzt, a kommunikáció elérhetetlen. Az egyetlen eddig fizető tulajdonos, Lucsik János összesen 120 millió forintot tolhatott a Sólyom Airwaysbe. Mindez állítólag nem érinti a Sólyom lekvárt vagy étolajat, ott zavartalanul folyhat tovább az üzlet a sötét ügyekkel terhelt Sales One Kft.-vel.