Most szállna be az állam a Sólyomba?

2013.10.21. 20:13
tumblr mv000bl9lz1qzf9x6o1 500

Fantasztikus ütemérzékkel próbálta meg felvenni az állam a kapcsolatot az induláshoz készülődő Sólyommal.

Akkor léptek, amikor már nyilvánvalóan lehetett tudni, hogy az egész üzleti terv nevetséges, és még az NFM szerint is komolytalan a cég, az indulás már hónapok óta csúszott és már azt is ismerheték, hogy a holdingcégük komolyabb gazdasági bűnökbe keveredett figurákkal állt össze.

Szeptember közepén ennek ellenére az országgyűlés sport- és turizmusbizottsága úgy döntött, hogy valahogy részesedni kéne a Sólyom sikereiből, elhívták hát őket prezentálni.

Ennek nyilvánvalóan nem sok értelme van, ha miután újra elmondják, hogy hány millió vagy épp milliárd turistát hoznának Magyarországra, a bizottság mindössze szépen megköszöni mindezt, aztán hazaküldi őket. 

Külön érdekes, hogy maga a levél végül okóber 7-ére született meg. Azaz a bizottság elnöke, Bohács Zsolt épp akkor hívta Sólyom el Airways képviselőit, amikor a cég három napon belül fizetésképtelenné vált és kiderült, hogy végig szimpla hazugság volt a tőkeerős arab befeketetők sztorija. Azóta tudjuk, hogy adótartozás miatt végrehajtás is folyik a Sólyom Airways ellen.

Persze ha korábban is ilyen elszántak voltak a képviselők, akkor ez a pár azóta bekövetkezett újdonság nem feltétlenül kell, hogy összezavarja őket. A sikeres állami együttműködésnél igazán komoly probléma az lehetne, ha november végére fel is számolnák a céget. Vagy talán még az se.