Ha van pár milliód, itt verd el!

2013.10.29. 18:13 Módosítva: 2013.10.29. 18:13
Ha a legolcsóbbat akarja, akkor körülbelül 820 ezer forintot kell fizetnie egy óráért a Breitling új luxusüzletében az Andrássy úton, de a jobb darabok ára 10 ezer eurónál kezdődik. Sőt, ha nagyon szeretne, 29 ezer eurós, vagyis 8,6 millió forintos Breitlinget is vehet.

Már egy hónapja nyitva áll a Breitling budapesti szalonja, információink szerint azóta három órát el is adtak, ám csak kedden délután nyitották meg hivatalosan a legújabb budapesti luxus óraüzletet. Az Andrássy úton már van egy Tag Heuer, és egy Hublot bolt is, ezek mind több millió forintos órákat árulnak, így joggal vetődött fel bennünk a kérdés, hogy vajon mégis ki fog itt vásárolni. Peter Kellner, a Breitling CEO-ja ködösen válaszolt, szerinte elsősorban turisták jönnek majd, és amikor a magyar vásárolókról érdeklődtünk, csak annyit tett hozzá, hogy „vannak azért gazdag magyarok is”.

A Breitling órák Svájcban készülnek, a precizitásért és megbízhatóságért felelős COSC tanúsítványt minden egyes darab birtokolja. A budapesti szalonban kapható órák alsó hangon egymillió forint körüli összegbe kerülnek, a határ pedig nagyjából a csillagos ég. Szabó Veronika, a budapesti üzlet vezetője megmutatta a legexkluzívabb darabokat, például egy fekete acélból készült és fekete gyémántokkal díszített példányt, aminek kaucsuk szíja van és 16 ezer eurós ára. Az egyik legdrágább óra pedig egy női modell, annak ellenére, hogy a Breitling tipikusan nem nőknek szánt márka. A valódi gyöngyház hátlappal, arannyal és gyémántokkal díszített darab 29 500 euró, vagyis 8,6 millió forint.

A Breitlingnek harminc országban van üzlete, harminchatodikként nyílt meg a 90 négyzetméteres budapesti szalon, ami Európa harmadik legnagyobbja. Elsősorban a kronográfokra, köznapibb nevükön a stopperes órákra koncentrálnak, a legolcsóbb darabok ára 2800 euró közeli, az átlagosaké 3-8000 euróig tart (ami 900 ezer és 2,4 millió forint közötti árat jelent).