Nyakig gázol a Mol iraki olajban

2013.10.31. 19:29

Kereskedelmi értékűnek minősítette a Mol 100 százalékos leányvállalata, a Kalegran Ltd. az Irak kurdisztáni régiójában található kutatási blokkból származó olajat - közölte a Mol csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a Kalegran Ltd. mint blokk operátor, a partner vállalatok nevében az Irak kurdisztáni régiójában található Akri-Bijeel blokkjának Bijell-1 júra és Bakrman-1 triász találatait minősítette kereskedelmi értékűnek.

A Mol újabb fúróberendezések üzembe állításával felgyorsítja munkaprogramját, és tervei szerint 2014 végéig benyújtja a teljes blokkra vonatkozó mezőfejlesztési tervet.

Az olajtársaság kifejti: annak érdekében, hogy a tervezett munkálatokat felgyorsítsák, az eredetileg tervezettnél kettővel több, összesen négy fúróberendezést működtet majd az Akri-Bijeel blokkban a lehatárolási programok lezárásáig.

A közlemény idézi Alexander Doddst, a kutatás-termelési ügyvezető igazgatót, aki elmondta, hogy a csütörtöki bejelentések újabb mérföldkövet jelentenek a Kurdisztáni Regionális Kormányzattal való együttműködésben, amely nemcsak az olaj- és gázipari együttműködésre terjed ki, hanem a helyi közösségek egyre szélesebb körű támogatását is magában foglalja.