A kurvák Obamát ünneplik

2013.11.03. 13:51

Az amerikai prostituáltak nagy várakozással néznek az ObamaCare, vagyis az új amerikai egészségbiztosítási rendszer elébe. A szexmunkások idáig nem engedhették meg maguknak a drága biztosítást, ráadásul kiemelt kockázati csoportot jelentenek, ezért sok biztosító nem is kötött velük szerződést, ha tudomást szereztek arról, hogy miből jön össze számukra a napi betevő.

A prostituáltak, escort lányok, szexmasszázsból élők, hivatásos dominák és más rokon szakmák képviselői előtt most viszont a lehetőségek széles tárháza nyílik meg, hiszen az Obama második elnökségének legfontosabb politikai csomagját jelentő Medicaid révén legális és megfizethető biztosításra számíthatnak.

San Francisco egy Siouxsie nevű prostituált szervezett Healthy Ho's Party (Egészséges Prostik) címen az ObamaCare-t a szexmunkások között népszerűsítő eseményt. Majdnem mindegyikük aláírta a biztosítás igénybevételéhez szükséges nyilatkozatot, nem véletlenül: bár jogi státuszuk többnyire rendezetlen, ők többnyire olyan alsó-középosztályi helyzetű egyéni vállalkozónak tekintik magukat, akik idáig nem engedhették meg maguknak az egészségbiztosítást.

A kaliforniai adójóváírási szabályokkal élve január elsejétől ők 200 dollár alatt juthatnak majd havi biztosításhoz, ez eddig legalább 500 dollárjukba került volna. A CNNMoney által megkérdezett amerikai prostituáltak évi 46000 dollárnál alacsonyabb jövedelemről számoltak be, ami lehetővé teszi számukra a kedvező kondíciókkal való szerződéskötést. A biztosítást egyebek mellett fedezi majd a fogamzásgátlás, a nemi úton terjedő betegségek szűrését és a tanácsadást.

2014 január elsejétől, bár államonkénti különbségekkel, de életbe lép az Obama által keresztülvitt új egészségbiztosítási rendszer. Alapesetben mindenkinek kell valamilyen biztosítással rendelkeznie, akinek nem lesz, az plusz 1 százalékos jövedelemadót köteles fizetni. A legszegényebbek számára a szövetségi költségvetés fogja állni a biztosítás költségeit, a közepesen alacsony jövedelműek pedig adókedvezményben részesülhetnek, ha feliratkoznak a Medicaidra.