A Telenor hasonlít a kormányhoz

2013.11.05. 16:49

"A második világháború után az állam elvette a magántulajdont, mindenbe beleszólt, mindenben kompetensnek érezte magát. A rendszerváltás után viszont átestünk a ló túlsó oldalára, mindent a piacra bíztunk" - mondta Orbán Viktor, mielőtt aláírta volna a kormány stratégiai megállapodását a Telenorral.

A miniszterelnök abban bízik, hogy 2010 után átléptünk egy harmadik időszakba, ezt nevezethetjük a stratégiai partnerség időszakának, amelyet majd win-win szituációk jellemeznek.

Orbán szerint a Telenor fontos cég, sokat innovál, rengeteg előfizetője van, és ennyi ember nem tévedhet. Ő kormányfőként tudja ezt, hiszen a politika iparágában is az emberek szava a döntő.

Szerinte ha bárkit Magyarországon megkérdeznek, hogy mit gondol a norvégokról, akkor mindenkinek pozitív dolgok jutnak eszébe. A Telenor tulajdonosa norvég, tehát a norvég-magyar barátság is erősödik ezzel a megállapodással.

A miniszterelnök a cég felvetéseire reagálva elmondta, érti, hogy a Telenor alacsonyabb adókat fizetne, a különadók erősen érintették a telekommunikációs szektort is. De arra kéri őket, hogy inkább kreatív, konstruktív javaslatokkal álljnak elő: hogyan lehetne fejleszteni a gazdaságot, milyen beruházások kellenek. És ha fejlődik a gazdaság, akkor ebből lehet majd adót is csökkenteni.