Egy 76 éves néni vette meg a magasházat

2013.11.05. 16:09

A spanyol tulajdonos eladta egy 76 éves nőnek a pécsi magasházat tulajdonló céget, miután kiderült, az épületet neki kell lebontania. A fia szerint egy „büdös buznyákot sem” keresnek az ügyleten, önzetlenül vették meg a céget a spanyoloktól. Bontani mindenképpen kell. 

A Pécsma.hu korábban azt írta, a bontás a tulajdonos feladata lenne, az érintett La Torre 2008 Kft.-t azonban a spanyol Milton-csoport eladta egy 76 éves néninek. A korábban a Milton-csoport tulajdonában lévő cég új irányítását néhány napja jegyezték be, és már el is indult annak felszámolása. A cég tulajdonosa és ügyvezetője ugyan elérhetetlen, de a néni fia a lapnak megszólalt.

A Közép-Európa legmagasabb lakatlan épületét tulajdonló nő fia, Hosszú Zoltán a lapnak azt mondta, ő azért nyilatkozhat, mert édesanyja a tulajdonos, „ezért ő hitelesen képviselheti a céget”. Arra a felvetésre, hogy miért nem ő a cég tulajdonosa, csak annyit mondott, hogy „ez egy rosszul sikerült fricska”. Állítja, csak a jó szándék vezérelte őket, „nincs jelentősége a tulajdonos személyének az ügyben”.

„Azért vettük meg a céget, mert nem voltak itt a spanyolok fizikálisan, és nem tudtak úgy, mint egy gyors reagálású hadtest, azonnal reagálni a hatóságok felhívására. Nem volt semmi rejtett szándék, csak meg akartuk oldani ezt a helyzetet” – mondta Hosszú a lapnak. „Mi az ügyleten egy büdös buznyákot nem kerestünk, nincs itt lehetőség semmilyen pénznek a mutyizására. És igen van olyan, hogy valaki teljesen ingyen és bérmentve dolgozik” – mondta.

Azt viszont nem árulta el, hogy mégis mennyiért vették meg a céget. Komlódi András pécsi ügyvéd szerint erősen gyanús a La Torre 2008 Kft. tulajdonosi bejegyzése, úgy tűnik, hogy ez színlelt jogi ügylet.