Eszter, Eliza
EUR 382,24 Ft
USD 356,31 Ft
14 °C
24 °C

Már megint átírják a költségvetést

2013.11.10. 19:52

Nyolcadik alkalommal módosítja a kormány az idei költségvetést, derült ki egy pénteken beadott módosító javaslatból. A Költségvetési Tanács szerint a gyakori módosítás rontja a költségvetés kiszámíthatóságát.

A legújabb módosításra az integrált takarékszövetkezetek miatt van szükség, a 100 milliárd forintos hozzájáruláson kívül még 35,5 milliárd forintos támogatást kap a szervezet. A módosítás lehetővé teszi azt is, hogy az állami vagyon bővítésére 3,5 milliárd forinttal többet költsön a kormány.

A Költségvetési Tanács szerint a változások 39 milliárd forinttal növelik az idei hiányt, a pontos érték attól függ, hogy a vagyoni hozzájárulást hogyan lehet elszámolni az uniós szabályok szerint.

A testület szerint a gyakori törvénymódosítás akkor is rontja a költségvetés technikai kiszámíthatóságát, "ha az egyes módosítások önmagukban szakmailag indokoltak".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla