164 milliárdos üzletett kötött a Wizz Air

2013.11.13. 08:34 Módosítva: 2013.11.13. 08:35

A Wizz Air bejelentette, hogy vásárlási és visszlízing-megállapodást kötött a kínai CDB Leasing (CLC) vállalattal hat új Airbus A320-as repülő finanszírozására. A listaáron 164 milliárd forintra értékelt gépeket a tervek szerint 2014-ben és 2015-ben szállítják le.

A Wizz Air és a CDB Leasing finanszírozási megállapodása újabb járatindítási lehetőségeket biztosít a Wizz Air számára, hiszen általa a légitársaság újabb hat repülőgép beszerzését tudja finanszírozni. Ezzel a Wizz Air rendelkezik majd Európa legfiatalabb flottájával – mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és magyar–kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos.

„Elégedettséggel tölt el minket, hogy a Wizz Air és a magyar–kínai üzleti kapcsolatok is egy újabb mérföldkőhöz érkeztek el. Ez a mi második repülőgép lízing tranzakciónk a kínai finanszírozási piacon. Nagy várakozással tekintek a CDB Leasinggel való hosszú távú, sikeres együttműködés elé. Ennek a hat új gépnek az üzemeltetésével megerősítjük piaci pozíciónkat Európában, kiszolgálva a korábban bejelentett útvonal és bázis hálózatunk expanziójából adódó igényeket. A CDB Leasing vállalatnak szeretnénk köszönetet mondani a Wizz Air irányába megnyilvánult támogatásért és bizalomért” – értékelte a megállapodást Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.