Rogán: Az ügyészség vizsgálja ki a NAV-os ügyet

2013.11.19. 13:39

Horváth András, az adóhatóságot feljelentő exadóellenőr már két éve megkereste Rogán Antalt és a Nemzetgazdasági Minisztériumot, hogy felhívja a figyelmüket az áfacsalások óriási mértékére, de figyelmeztetése süket fülekre talált, írtuk kedden. Most Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője reagált a vádakra és a levélre. 

Horváth András az Indexnek adott interjúján
Horváth András az Indexnek adott interjúján
Fotó: Index

„Az említett feljegyzésben általános vádak szerepelnek, egyetlen konkrét ügyről sem beszél benne a szerzője, egyetlen cégnév vagy személynév sem szerepel benne. A volt adóellenőr bűncselekmények elkövetésével vádol másokat, tehát azt, hogy mi az igazság, bűnvádi eljárás keretében kell tisztázni” – közölte a frakcióvezető.

Szerinte a vizsgálat lefolytatására szükség van, hiszen Magyarországon senki nem csalhat adót, így ki kell derülnie, hogy hamis vádról van-e szó, vagy igazat állít a volt adóellenőr. Ez azonban szerinte az ügyészség feladata.

Ismert, korábban egyes ellenzéki pártok parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezték, a kormány és a szocialisták miatt azonban nem jött össze a szükséges aláírás a bizottság létrehozásához.

Korábban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Horváth András volt adóellenőr az adóhatóságot átszövő maffiahálózatokra vonatkozó kritikáira úgy reagált: nem merültek fel olyan új információk, amelyek miatt újra kellene nyitni a vizsgálatot. A fideszes politikusok közül többen állítólag azzal számolnak, hogy az ügy hamarosan úgyis elül, és lekerül a napirendről.