Varga: Adótisztviselő ne politizáljon

2013.11.19. 08:16 Módosítva: 2013.11.19. 08:17

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Horváth András volt adóellenőr az adóhatóságot átszövő maffiahálózatokra vonatkozó kritikáira úgy reagált: nem merültek fel olyan új információk, amelyek miatt újra kellene nyitni a vizsgálatot.

Folyamatos monitorozás alatt van az összes adóeljárás, több ellenőrzési csatorna van beépítve minden egyes vizsgálatba. Elmondta, az adóhatóságot bárki megvizsgálhatja, rendelkezésre áll az Állami Számvevőszék (ÁSZ), megvizsgálhatja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi).

Hozzátette, abban a vizsgálati jelentésben, amit megkapott, fehéren-feketén szerepelt, hogy az illetőt több alkalommal figyelmeztette a felettese arra, hogy adótisztviselőként ne politizáljon; jó lett volna, ha az illető exadókolléga tartotta volna magát NAV belső szabályzatához – mondta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla