Az a cég jó, ami a válságban is nőtt

2013.11.20. 12:11

A CIB szerint tovább fognak erősödni a világ legnagyobb tőzsdei cégei. Érdemes odafigyelni azokra a cégekre, amelyek a recesszió ellenére is képesek voltak növekedési pályára állni és pozitív tőzsdei eredményt felmutatni az elmúlt években - mondta szerda reggel Számadó Éva, CIB Alapkezelő értékesítési igazgatója.

A CIB arra számít, hogy a következő években a fejlett világ jegybankjai továbbra is az extrém monetáris lazítás politikáját folytatják.  A CIB ezért létre is hoz egyébként egy új tőkevédett alapot, ami olyan nagy cégekbe fog fektetni, mint az Adidas vagy Coca-Cola.

A CIB Alapkezelő szakemberei szerint a fejlett országokban jól megy majd a szekér: a következő években a globális tőkepiaci környezet kedvező marad a részvénypiaci befektetések szempontjából, és javulhat a fogyasztás is. 

"A ciklikus gazdasági növekedés felfutása, a zéró közeli kockázatmentes hozamkörnyezet és a likviditás bőség az a három tényező, ami miatt indokolt a fejlett piacok bizonyos szegmenseibe fektetni"  - mondták el.