Fülöp, Evelin
EUR 392,32 Ft
USD 366,51 Ft
13 °C
27 °C

Ilyen, amikor eljár a NAV

2013.11.28. 07:59
Tavaly összesen 27 milliárd forint értékű ingatlant és ingóságot foglalt le a NAV gazdasági bűncselekmények miatt, és 8,5 milliárd értékben különféle termékeket. 200 ezer liter szeszesital, 1,2 millió karton dohányáru és ötszáz autó várja a sorát – írja a mai Világgazdaság.

A tavaly felderített majdnem 14 és fél ezer gazdasági bűnügy összesen 121 milliárd forint kárt okozott a magyar államnak. Ennek a nagy része, 94,86 milliárd forint adócsalás. A kárból 28 milliárd forint térült meg, a pénzügyi nyomozók működésére az állam 7,7 milliárd forintot költött - tudta meg a Világgazdaság Sárközi Alexandrától, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szóvivőjétől.

A büntetőeljárások során tavaly 8,5 milliárd, idén szeptember 30-ig 5,7 milliárd forint értékben foglalt le különböző termékeket a NAV Bűnügyi Főigazgatósága. A szabálysértési eljárásokban lefoglalt áruk értéke tavaly 62,3 millió, idén szeptember 30-ig 43,6 millió forint volt.

A jövedéki eljárásokban lefoglalt sör, bor, alkoholtermék, dohányáru és pálinkafőző berendezés értéke 2012-ben egymilliárd, idén szeptember 30-ig 408 millió forintot tett ki.

Végrehajtási eljárás keretén belül idén megközelítőleg 6,7 milliárd forint becsértékű ingóságot foglaltak le. Mindemellett több mint 27,8 milliárd forintot tett ki azoknak az ingatlanoknak és ingóságoknak az értéke, amelyeket a NAV az úgynevezett vagyoni kényszerintézkedések során zárolt.

Nem csak a gazdasági bűncselekmények felderítése kerül sokba, a lefoglalt hamis termékek, ingóságok tárolása, szállítása, kezelése is évi több száz milliót emészt fel. Például ásványolajtermékből, illetve szeszből több mint 200 ezer liter, dohánytermékből 1,2 millió karton, gépkocsiból pedig több mint 500 vár sorsára jelenleg is a hivatalnál.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás