18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem gyárt több angóra pulóvert a H&M

2013.11.28. 21:47

Nem gyárt több angóra pulóvert a svéd H&M, miután egy videó-felvételen napvilágot láttak az angóranyulak tartásának és nyúzásának a körülményei. A PETA hozta nyilvánosságra, hogyan kínozzák, és nyúzzák meg élve a nyulakat egy kínai farmon.

Camilla Emilsson Falk, a H&M szóvivője ezután jelentette be: amíg meg nem győződnek róla, hogy előírásaiknak megfelelően folyik-e a nyulak tartása, addig nem gyártanak több angóra terméket. A már boltokban lévő készletet nem vonják vissza.

Pár napja a cég még úgy nyilatkozott, nem tervez lépéseket az ügyben, mert ellenőrzéseik szerint az ő beszállítóik megfelelően tarják az állatokat. Ezt a kijelentést azonban sokan bírálták Svédországban, a H&M ezért szánta most el magát arra, hogy bevezesse a teljes tilalmat.

A PETA által közzétett videón látszik, hogy az állatok szenvednek, sokszor visítanak a nyúzástól, a szőrük levágása közben egy deszkához kötözik őket, amivel szintén nagy fájdalmat okoznak az állatoknak. A nyulak ketrece sem megfelelő, szűk rácsos kalitkában tarják őket, és háromhavonta nyúzzák.

A PETA-nak a kínai források úgy nyilatkoztak, hogy a nyúzott szőrért sokkal több pénz kapnak, mivel az hosszabb. A világ angóraszőrének 90 százaléka Kínából származik, ahol nem büntetik az állatok kínzását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport