Brüsszelnek nem tetszik a benzinjelölés

2013.12.03. 11:19

A kormány még nem tette le róla, de az Európai Bizottság már megüzente, nem tetszik nekik az üzemanyag-jelölés ötlete. A Népszabadság azt írta, Ausztria és Lengyelország is „részletes véleményt” fűzött a magyar üzemanyag-jelölési rendszer véleményezésre kiküldött tervezetéhez, de aggályait fejezte ki az elképzeléssel kapcsolatban Csehország, Románia és Szlovákia is.

A benzinjelölés furcsaságaival egy korábbi cikkünkben már részletesen foglalkoztunk, később el is halasztották a bevezetés időpontját. Röviden: a cég már meglenne, aki csinálná, csak egyelőre az értelmét nem látni teljesen, ráadásul egy csomó bonyodalmat okozna.

Brüsszelben állítólag főként az áruk szabad áramlásának alapelvét látják veszélyeztetve azáltal, ha Magyarországon adalékolás nélkül nem lehet forgalomba hozni benzint és gázolajat. Emiatt viszont borítékolható, hogy az Orbán-kormány kezdeményezése Brüsszelben végleg elhasal. Kérdés, hogy ez a téma fontos-e annyira a kormánynak, hogy ellenszélben is megpróbálja keresztülvinni, vagy meghátrál majd az ellenzők hatására.