Ma se sok szén esett a lábamra

2013.12.07. 13:25

Október elejéig 11,6 ezer munkahelyi baleset volt idén, ebből 53 végződött halállal a Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkavédelmi és munkaügyi igazgatóságának adatai szerint, írta a Napi.hu.

A valóságban persze ennél valószínűleg több baleset volt, ezek csak azok, amelyek miatt a munkás legalább három napig nem tudott dolgozni, és amelyet nyilvántartásba is vettek. Idén októberig 11 567 munkabalesetet regisztráltak, ami ugyan valamivel több, mint a tavalyi 11 264, de kevesebb a 2010-es 13 865-nél.

Budapesten volt a legtöbb baleset, Nógrádban a legkevesebb, és mindössze Csongrád, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nem halt meg senki a munkában. A halállal végződő esetek többségében férfiak voltak az áldozatok, az 53-ból mindössze 4 nő volt.

A legtöbb eset a gépiparban és a feldolgozóiparban történt, de sok veszély leselkedik a munkásokra a logisztikában is. Érdekes egyébként, hogy bár a köztudatban veszélyes munkahelyként él, a bányászoknál alig volt baleset, szemben a pénzügyi tevékenységgel, ahol idén már 70 esetet regisztráltak. Munkavédelmi bírságot 100-at szabtak ki 34,4 millió forint értékben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport