Senkinek nem kell a Malév maradéka se

2013.12.12. 07:21

Ismét meghosszabbította a Malév felszámolási eljárásának határidejét a bíróság - idézi a Világgazdaságot az MTI.

A lapnak Varga Jenő felszámolóbiztos elmondta, hogy a Fővárosi Törvényszék a december 31-én lejáró határidőt 2014. június 30-ig meghosszabbította. A legutóbbi tendereknél mind a balatonlellei üdülőingatlanra, mind az egyebekre kiírt pályázatok eredménytelenül zárultak, így ezeket újra meghirdetik.

A Malév balatonlellei üdülőjét 323 millió forintért árulták. Utóbbin azonban adóhatósági jelzálog van, így az esetleges bevétel nem a hitelezőkhöz, hanem a NAV-hoz kerülne.

Jelenleg is van egy futó pályázat: a társaság utolsó gépére lehet ajánlatot tenni január 6-ig - derül ki a cikkből. A felszámoló a CRJ típusú repülőgépért 3,6 millió dollárt (800 millió forintot) vár.

"A gép sajnos nem egy kelendő típus és idővel egyre rosszabb állapotba kerül. A felszámolóval jó az együttműködés, napi kapcsolatban állunk velük, látjuk, hogy mindent megtesznek a sikeres értékesítésért. Mintegy 900 ember lassan két éve vár a pénzére, ami nettó 2 milliárd forint. Ezt a felszámolás biztosan nem fedezi, ezért állami segítséget kérünk a megoldás érdekében” – mondta korábban a Világgazdaságnak Demeter Csaba, a Hunalpa Magyar Közforgalmú Pilóták Egyesülete elnöke.