Eltűnt az előleggel a pénztárgépes cég

2014.01.02. 12:19

Nagyjából ezer ember maradt hoppon, miután a pénztárgépes Patkós Cassa nevű cég eltűnt a befizetett előleggel, a rendőrség csalás gyanújával nyomozást rendelt el ismeretlen tettesek ellen.

Az Indexet megkereső egyik károsult elmondta, szeptemberben kötött szerződést a Patkós Cassa Kft.-vel. "Az előleget elutaltam, közben úgy alakult, hogy január 1-től megszűnik az üzlet, mert felbomlott a bérleti szerződés. Jeleztem emailban, november 13-án, hogy szeretnék szerződést bontani, mert nincs szükségem pénztárgépre. Kértem a céget,hogy a befizetett összeget utalják vissza" - írta olvasónk.

Csakhogy az előleget többszöri email és telefonbeszélgetés után sem kapta vissza. A cég ügyvezetője elérhetetlen, folyton valamilyen indokra hivatkozva megtagadták a pénz visszautalását. A megadott címen senki nem található, két mobil telefonszámuk van, ami az esetek többségében kikapcsolt állapotban van, vezetékes számuk nincs.

Olvasónk megkereste a NAV-ot is, akiktől azt a választ kapta, ez az ügy nem rájuk tartozik, mivel nem adózási kérdésről, hanem egy polgárjogi ügyletről van szó. A Népszabadság úgy tudja, kilencen feljelentést is tettek, a BRFK korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya ismeretlen tettesek ellen nyomozást rendelt el.

Az ügynek nagyjából ezer érintettje van, olyan boltosok, akik a megrendelt gépet végül nem kapták meg, és az előleget sem kapták vissza, telephelyén nem érhető el. A Patkós-Cassa 2013-ban jött létre 500 ezer forintos törzstőkével, egy budapesti címre jegyezték be.