Teréz
1 °C
14 °C

Marad a K&H Magyarországon

2014.01.09. 08:05

Nem hagyja el a KBC Magyarországot - nyilatkozta a Reutersnek a társaság magyarországi leánya, a K&H Bank Zrt. vezérigazgatója, Hendrik Scheerlinck. A belga pénzügyi csoport a rossz profitkilátások és a hatóságok felől érezhető konszolidációs nyomás ellenére sem hagyja el az országokt.

Teljes mértékben kizárhatjuk a kivonulást . Hiszünk Magyarországban, amely fontos része a stratégiánknak, és ahol világos növekedési stratégiával rendelkezünk. Fontos szereplők akarunk lenni és leszünk is a magyar gazdaság finanszírozásában

- mondta Scheerlinck.

A bankvezető szerint valószínűleg nem lesz jelentős konszolidáció a magyar bankszektorban egészen addig, amíg a szereplők nem látják világosan a profitabilitáshoz való visszatérést. Jelenleg nő a különbség Magyarország és a régiós társak között. A K&H vezére szerint nehezen válhat nyereségessé idén a bankszektor, de reméli, hogy a szektor egyes részeinek ez sikerül. Úgy látja, hogy a különadók, a pénzügyi tranzakciós illeték és más banki terhek tovább nem viselhetőek el a bankszektor egésze számára. Az adóztatás szintjét a gazdasági kilábalással csökkenteni kellene.