Pert nyert az MNB a Napi.hu-val szemben

2014.01.14. 18:06

Jogerősen pert nyert a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a www.Napi.hu Online Internetes és Információs Szolgáltató Kft.-vel szemben a társaság által megjelentetett, tiltott piacbefolyásolást megvalósító cikk ügyében - közölte az MNB.

Az MNB novemberben büntette meg a Napi Gazdaság napilapot és – az Indexhez hasonlóan a CEMP csoportba tartozó – Napi.hu-t. A jegybank szerint ugyan helytálló állításokat fogalmazott meg a Napi Gazdaság újságírója a Mol és a norvég szuverén alap kapcsolatát vizsgáló cikkében, de a feltételes módban levont következtetésekkel nem voltak elégedettek.

A jegybank szerint ugyanis a "félrevezető állítások" alkalmasak voltak piacbefolyásolásra. Ezért 3-3 millió forintra büntették a napilapot és a honlapot. A cikket egyébként a Napi.hu automatikusan vette át, a napilap összes cikkével együtt.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2014. január 13-án, hétfőn kihirdetett jogerős ítélete szerint az MNB pernyertes lett a www.napi.hu pénzügyi és üzleti portált működtető www.Napi.hu Online Internetes és Információs Szolgáltató Kft. (napi.hu) által az MNB-vel szemben indított bírósági eljárásban.

A per indításával párhuzamosan sajtótámadások is indultak a jegybank - a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság által most helyesnek minősített - döntése miatt

– olvasható az MNB közleményében.