Botond, Mózes
10 °C
20 °C

Folytatódhat a húsipar Pápán

2014.01.16. 19:26 Módosítva: 2014.01.16. 20:04

A Pápai Hús 1913 Kft.és hitelezői között a csütörtöki egyeztetésen a hitelezői igények 50 százalékát meghaladó kielégítéséről döntöttek - tájékoztatta Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Pápa polgármestere az MTI-t.

Úgy fogalmazott: olyan megoldás született, ami lehetővé teszi a húsipari tevékenység folytatását Pápa városában. A polgármester kiemelkedő eredménynek nevezte az egyezséget, emlékeztetve, hogy általában a csődeljárás alatt álló cégek ennél kedvezőtlenebb megállapodást tudnak ajánlani hitelezőik számára.

Az önkormányzati tulajdonban lévő, jelenleg csődeljárás alatt álló gazdasági társaság csődegyezségi tárgyalásán a hitelezők több mint 80 százaléka megjelent, ami azt jelzi, hogy számukra is fontos a húsipari vállalat megmaradása.

Beszélt arról, hogy a mostani előrelépés egy decemberi kormányhatározatnak köszönhető, hiszen a cég tavaly ősszel még azt tudta ajánlani a hitelezőknek, hogy a tartozás 5 százalékát fizeti ki kezdetben, majd további 41 százalékot az ingatlanok értékesítése után.

A Pápai Hús 1913 Kft. július elején kért csődvédelmet, miután hónapok óta nem tudta kifizetni beszállítóit.