Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milliárdos közbeszerzésen nyert a felcsúti polgármester

2014.01.20. 17:53

25 milliárd forintot nyert Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. konzorcium egyik tagjaként közbeszerzésen - derült ki a mai közbeszerzési értesítőből. A felcsúti polgármester a cég egyik tulajdonosa. A Mészáros Kft. mellett a konzorcium tagjai még a Duna Aszfalt Kft. és a Békés Drén Kft. 

Mészárosék konzorciuma 22 milliárdosra becsült pályázat helyett egy 25 milliárdos ajánlattal nyert. A közbeszerzést az uniós Környezet és Energia Operatív Program keretében írták ki, és a Békés megyei ivóvízminőség-javító projekt megvalósításához szükséges tervek elkészítését és az építési munkákat elvégzését nyerte meg Mészáros Lőrinc családi vállakozása.

A Simicska Lajoshoz köthető MAHIR Kiállítás és Rendezvény Szervező Kft.-nek is sikerült közbeszerzést nyernie. A MAHIR Miskolcon kettő közbeszerzést nyert el konzorcium vezető tagjaként, a partnerük a budapesti MonDay Kft. volt. Miskolc és Térsége Települési Szilárdhulladék-kezelési rendszerének továbbfejlesztés megvalósításához kapcsolódó szemléletformálási feladatok elvégzése és megvalósításhoz kapcsolódó nyilvánosság biztosítása címen összesen 96 millió forintot nyertek el.

Mészáros Lőrinc 2012-ban 800 millió forintot vett ki családi vállalkozásából. A korábban gázszerelésből élő polgármester cége 2010 óta több mint ötszörösére növelte a forgalmát: 853 millióról 4,6 milliárd forintra emelkedett a nettó árbevétele. Többek közt ez a cég építi a felcsúti stadiont is, ehhez jó tudni, hogy a felcsúti focicsapat tulajdonjogát birtokló nonprofit alapítvány vezetője is Mészáros Lőrinc. Emellett a családi vállalkozás az elmúlt években több közbeszerzésen is sikerrel indult.