Milliárdos közbeszerzésen nyert a felcsúti polgármester

2014.01.20. 17:53

25 milliárd forintot nyert Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. konzorcium egyik tagjaként közbeszerzésen - derült ki a mai közbeszerzési értesítőből. A felcsúti polgármester a cég egyik tulajdonosa. A Mészáros Kft. mellett a konzorcium tagjai még a Duna Aszfalt Kft. és a Békés Drén Kft. 

Mészárosék konzorciuma 22 milliárdosra becsült pályázat helyett egy 25 milliárdos ajánlattal nyert. A közbeszerzést az uniós Környezet és Energia Operatív Program keretében írták ki, és a Békés megyei ivóvízminőség-javító projekt megvalósításához szükséges tervek elkészítését és az építési munkákat elvégzését nyerte meg Mészáros Lőrinc családi vállakozása.

A Simicska Lajoshoz köthető MAHIR Kiállítás és Rendezvény Szervező Kft.-nek is sikerült közbeszerzést nyernie. A MAHIR Miskolcon kettő közbeszerzést nyert el konzorcium vezető tagjaként, a partnerük a budapesti MonDay Kft. volt. Miskolc és Térsége Települési Szilárdhulladék-kezelési rendszerének továbbfejlesztés megvalósításához kapcsolódó szemléletformálási feladatok elvégzése és megvalósításhoz kapcsolódó nyilvánosság biztosítása címen összesen 96 millió forintot nyertek el.

Mészáros Lőrinc 2012-ban 800 millió forintot vett ki családi vállalkozásából. A korábban gázszerelésből élő polgármester cége 2010 óta több mint ötszörösére növelte a forgalmát: 853 millióról 4,6 milliárd forintra emelkedett a nettó árbevétele. Többek közt ez a cég építi a felcsúti stadiont is, ehhez jó tudni, hogy a felcsúti focicsapat tulajdonjogát birtokló nonprofit alapítvány vezetője is Mészáros Lőrinc. Emellett a családi vállalkozás az elmúlt években több közbeszerzésen is sikerrel indult.