Földet szeretne? Kap rá MNB-pénzt!

2014.02.04. 16:36

Az őstermelők és a családi gazdálkodók is részt vehetnek januártól a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjában, amelynek új feltételei akár a földvásárlást is lehetővé teszik számukra - mondta Nagy Márton,a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója.

Banki vezetők a múlt héten arról beszéltek, hogy nem ritka, hogy vállalkozók lakást vásárolnak maguknak a vállalkozástámogatási ingyenhitelből.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján Nagy Márton azt mondta, tavaly nyáron, a hitelprogram első lépcsőjében, mindössze 4 hónap alatt, a magyarországi kis- és középvállalkozások hitelállományának mintegy 20 százalékát kitevő, 701 milliárd forintot pumpáltak a gazdaságba.

A program második, az október 1-től indult és ez év végéig tartó szakaszban 15 hónap alatt 2000 milliárd forintot szán hasonló célokra az MNB. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, január 1. óta az őstermelők és a családi gazdálkodók is igényelhetik a kedvezményes forrást.