Mátyás
-6 °C
1 °C

OTP-sek figyelem, az adataikra vadásznak!

2014.02.05. 18:08

Az interneten terjedő, rossz magyarsággal megfogalmazott adathalász levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg banki adatokat kicsalni az ügyfelektől –  derül ki a bank szerdai közleményéből.

Az bank felhívja a figyelmet arra, hogy a levél hamis, és az abban található hivatkozásra kattintva az ügyfelek az OTPdirekt felületre nagyban hasonlító, de hamis, adathalász célokat szolgáló oldalra jutnak. Felhívják a figyelmet arra, hogy soha nem kértek és nem kérnek e-mailben ügyféladatokat, operatív ügyeket nem intéznek ilyen módon.

A bank arra kéri azokat az ügyfeleit, akik adataikat már megadták, hogy haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben, a bank honlapján keresztül.

Az OTP megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket. Közleményükben azt írják, a mostanihoz hasonló adathalász támadási kísérlet évente többször is tapasztalható szinte minden bank esetében. Az OTP legutóbb január 30-án jelezte, hogy az interneten terjedő adathalász e-mailben ismeretlenek rá hivatkozva próbálnak meg személyes és bankkártyaadatokat kicsalni ügyfeleitől.