Eleonóra
-1 °C
2 °C

Esik a Twitter értéke

2014.02.06. 08:29

Hozta az előzetes várakozásokat a Twitter negyedik negyedéves bevétele, de a felhasználók száma a növekedés lassulásának jeleit mutatja, írja a Portfolio. A szerdán piaczárást követően közzétett számokat követően 15 százalékos mínuszba estek a Twitter részvényei.

Szerdai piaczárás után közzétette a Twitter tőzsdei pályafutásának első gyorsjelentését. 243 millió dollár volt a társaság negyedik negyedéves bevétele, ami nagyjából megfelel a 250 millió dollár körüli piaci várakozásoknak.

Az előző negyedévhez képest bevétele a kétszeresére emelkedett, ugyanakkor a felhasználók számában, ami a közösségi vállalatoknál kiemelten figyelt kategória, a növekedés lassulásáról számolt be. 241 millió fő a Twitter felhasználók havi átlagos száma, ami 30 százalékkal magasabb az egy évvel korábbihoz képest. 

A nettó eredmény szintjén viszont a vártnál jóval nagyobb veszteséget ért el a Twitter a szeptember-decemberi időszakban: 511 millió dolláros veszteséget könyvelt el, ami több mint a kétszerese annak, amire az elemzők számítottak. A hatalmas veszteség a részvénykompenzációs költségek számlájára írható, amelyek 521 millió dollárra rúgtak az időszakban. Ezt leszámítva 9,8 millió dolláros profitot könyvelt el a társaság, ami részvényenként 0,02 dolláros nyereségnek felel meg, szemben a bázisidőszaki nullszaldós eredménynek.

Az árfolyam valóságos zuhanást mutatott a zárás utáni kereskedésben, 15százalékos mínusszal fejezte be a napot, 56 dollár közelében. Ezzel megszakadt a részvények novemberi tőzsdére lépése óta látott diadalmenet. A részvénykibocsátásra 26 dolláron került sor néhány hónappal ezelőtt és közel 75 dollárig szárnyaltak a részvények.