Tönkreteszi az életünket az ingázás

2014.02.12. 21:25

Idegesek és kevésbé elégedettek az életükkel azok, akik sokat ingáznak – derült ki az Egyesült Királyság Statisztika Hivatalának kutatásából, írja a Quartz. A felmérés szerint a napi 60 és 95 perc közti utazás van a legrosszabb hatással az ingázókra. Azok között viszont, akik metróval, vagy vonattal utaznak, csak azok panaszkodtak, akik harminc percnél többet töltenek naponta ingázással. A legtöbben ugyanakkor a harminc percnél hosszabb buszutaktól szenvednek.

Általánosságban minél többet töltünk ingázással, annál rosszabb lesz a közérzetünk, ugyanakkor a kutatás szerint a három óránál hosszabb utaknál már eltűnik a negatív hatás, valószínűleg mert az ilyen hosszú utak már lehetővé teszik, hogy értelmes munkát végezzünk út közben. A kutatás során 60 ezer embert kérdeztek meg, akiknek 91,5 százaléka volt ingázó.

A kutatás szerint ha az ingázásnak tényleg ennyire komoly hatása van a közérzetünkre, akkor érdemes jól meggondolni, hogy mennyire éri meg sokat ingáznunk egy jobban fizető állás, vagy egy jobb lakás miatt. Ezt persze a munkaadóknak is érdemes fejben tartani, amikor arról döntenek, hogy lehetővé teszik-e a távmunkát a munkavállalóik számára.