Egy repülővel is nekivág a Sólyom

2014.02.13. 09:58

A Sólyom Airways Kft. kitart amellett, hogy amint meglesz az engedélye, fölszáll, írta a Napi Gazdaság. A lap arról írt, hogy még mindig tart a Sólyom Hungarian Airways Kft. engedélyeztetési eljárása a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál (NKH).

Van olyan eljárás, ami lezárult - például a lajstromozási, légialkalmassági eljárás -, és van, ami még folyamatban van. A hatóság ezekről annyit mondott, hogy általános szabályok szerint ezek az eljárások azért nem zárhatók le, mert az ügyfél nem teljesítette teljeskörűen az engedély megszerzéséhez szükséges feltételeket.

Vágó József, a Sólyom Hungarian Airways Kft. ügyvezetője a lapnak azt mondta, nem kérték az eljárások felfüggesztését vagy megszüntetését, és amint a cég megkapja az NKH engedélyét, már másnap felszállhat a légitársaság gépe. Ez az a repülő, amelyet 2013. augusztus 18-án mutattak be, és amely néhány órás budapesti tartózkodás után visszarepült az angliai lizingcég telephelyére, és azóta is ott áll.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hová repülne a Sólyom első gépe, ahogyan azt sem, hogy lehetne gazdaságosan üzemeltetni egyetlen repülőt. Menetrend szerinti járatokat nem lehet rá építeni, legfeljebb charterforgalomra vethető be. Vágó azt mondta a lapnak, hogy a céggel minden rendben, nincs csőd- vagy felszámolási eljárás folyamatban.