Kulcs nélküli indítót is gyárt majd a magyar cég

2014.02.18. 16:37

A TDK csoport tagjaként működő EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. három éves telephely fejlesztési projektet indít a szombathelyi Csaba úton található ipari parkban, jelentette be a vállalat február 18-i sajtótájékoztatóján. A kapcsolódó beruházások összértéke mintegy 10,5 milliárd forint.

Az EPCOS ezzel a projekttel Szombathely egyik legnagyobb munkáltatójaként előreláthatólag további 220 új munkahelyet is teremt. A fejlesztési projekt részeként a vállalat két különálló telephelyét, lakóövezetben található gyártóbázisának átköltöztetésével, a szombathelyi Csaba úti ipari parkban egyesíti.

A beruházásnak köszönhetően az autóiparban erősítenek. A gyártási tevékenységet olyan új termékek gyártásához szükséges technológiai és gépberuházási fejlesztésekkel bővítik, mint a teljes kulcs nélküli nyitást és indítást lehetővé tevő rendszer, az automatikus távolsági fényvezérlő, optikai parkolást segítő rendszerek vagy az elektromos kormányszervó, start-stop, automata sebességváltó-vezérlési rendszerek.