Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Árat emelhetnek az utazási irodák

2014.02.20. 08:08

Nem kedvez a kiutaztatással foglalkozó magyar utazási irodáknak a forint gyengülése, a beutaztatási tevékenységre azonban pozitív hatása van - mondta el Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője az MTI-nek

 Azt is elmondta, hogy az irodák átlagosan 300-305 forintos árfolyammal kalkulálták a téliutazási szezonra meghirdetett csomagajánlataikat. A tapasztalatok szerint az irodák 8 százalékos forintgyengülésig nem változtatnak a részvételi díjakon, nem emelnek árat. Viszont az euró csütörtök reggel 313 forintnál is drágább volt, ami alapján számos esetben emelhetik meg a korábban már akár befizetett részvételi díjakat.

    15 perccel késleltetett adatok. Forrás: portfoliofinancial.hu

    Molnár Judit mindenesetre bíznak benne, hogy nem gyengül tartósan a forint árfolyama, mert az már számottevő veszteséget okozna az utazásszervezőknek. 

    Mi mindesetre kedden csökkentettük újra az alapkamatot, ami az elemzők egybehangzó véleménye szerint teljesen felesleges volt, a növekedést nem segíti, viszont gyengíti az árfolyamot és növeli az ország sérülékenységét.