Ön László, és fehér az autója? Csoda, hogy egyben van!

2014.02.21. 10:54

2013-ban a fehér színű autók szenvedték el a legtöbb balesetet a Generali biztosító ügyfelei közül, a rendszámokat figyelembe véve pedig az „L” betűvel kezdődőek kerültek a legtöbbször bajba. A férfi és a női ügyfelek között viszonylag kiegyenlített eredmény született, keresztneveknél a Lászlók és a Katalinok jártak az élen.

A Generali Biztosító 2013-ban több százezer káresetet regisztrált, összesen 35 milliárdos értékben. A nemrég elkészült statisztikai adatokból azonban számos olyan érdekességet is találhatunk, melyek túlmutatnak a milliárdos kifizetéseken. A férfiak és a nők között például szinte teljesen kiegyensúlyozott kárdarabszámokat láthatunk, ugyanakkor, mivel a női ügyfelek enyhén felülreprezentáltak a biztosítónál, mindez azt is jelenti, hogy a hölgyek arányaiban valamivel kevesebb balesetet szenvedtek el, mint férfi társaik.

Az utakon nem szerencsés a fehér szín, a fehér autókkal történt közel 5 800 baleset majdnem kétszer annyi, mint amennyit a második és a harmadik helyen álló szürke (4 400 eset) és fekete járművek (2 800) együttesen szenvedtek el. A rendszámok is érdekes eredményt mutatnak, az L betűvel kezdődő rendszámú autók közel 12 900 esetben kerültek bajba, míg a második helyen az M betűs autók (5 800 eset), a harmadik helyen pedig az K betűvel kezdődő rendszámú járművek voltak 5 600 esettel.