A szobaszám alapján járna a hiteltámogatás

2014.02.26. 08:33 Módosítva: 2014.02.26. 08:34

A munkáltató által adómentesen adható lakáshitel-törlesztési támogatás szempontjából a szobaszám lesz meghatározó feltétel – hívja fel a figyelmet a most megjelent jogszabály alapján Hegedüs Sándor, az RSM DTM adócsoport-vezetője blogbejegyzésében .

A méltányolható lakásigény feltételei közül az ingatlan szobaszáma lesz meghatározó az adómentes támogatás megítélésében, azaz már nem lesz vizsgálandó feltétel a korábban sok bizonytalanságot okozó vételár, illetve építési költség.

Amennyiben az együtt költözők létszáma a szobaszám alapján a lakás megfelel az előírásoknak a munkáltató adómentes hiteltörlesztési támogatása a meglévő lakás vételárának, építési költségének 30 százalékáig vehető igénybe, 5 év alatt összesen legfeljebb 5 millió forint értékben. A támogatott lakáshitel lehet forint vagy deviza alapú és új vagy használt lakásvásárlási, felújítási célú egyaránt.

A munkáltató és a munkavállaló megegyezése szerint a kritériumoknak megfelelő támogatást a munkahely hamarosan akár meg is kezdheti, amennyiben az ezeknek a feltételeknek megfelel.