Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Az állam megvette a Welt 2000 Kft.-t

2014.03.02. 00:24 Módosítva: 2014-03-02 00:28:15

Galambos László eddigi tulajdonos és Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár szombaton aláírta a Welt 2000 Kft. eladásáról szóló szerződést - tudta meg a 444.hu Csepreghy Nándor helyettes államtitkártól.

Nem hivatalos információjuk szerint az állam körülbelül 800 millió forintért vette meg a budaörsi céget, amelyik Magyarország EU-s tagsága óta tartja karban a brüsszeli pénzek pályáztatását kezelő szoftvert, az EMIR-t.

Amikor az állam még a 2000-es évek elején megvette a programot, a forráskód a cégnél maradt, így a Welt 2000 nélkül nem lehetett fejleszteni, alakítani rajta - írja a 444.hu. Ez évenként több milliárd forintos bevételt jelentett a cégnek.

Már korábban is felmerült a kft vagy a forráskód megvétele, de a tulajdonos eddig minden kivásárlási kísérletnek sikeresen ellenállt. Ősszel kormányhatározat született a Welt feladatainak állami kézbe vételéről, a határidő január 1. lett volna. Decemberben a NAV fegyveres adóellenőrökkel ütött rajta a cég irodáján és a cég tulajdonosának lakásán is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?