Ha érdekli még a Sólyom

2014.03.03. 08:28

A Sólyom Holdingból kidobták a volt nemzetbiztonsági tiszt Vágó Józsefet, és mégse jön a megmentőként várt befektető, a cégeltüntetésben jártas Welsz Tamás a Népszabadság szerint. Úgy tudják, hogy Vágótól nem szabadultak meg teljesen, mert bár tulajdonosként már nem szerepel a cégben, alkalmazottként még megtartották.

Azt is írják, hogy a Sólyom törlesztett valamennyit a reptér felé fennálló adósságából, és a repüléshez szükséges műszaki papírok ügyében is előreléphettek. A lap szerint  újra Lucsik János nyúlhatott a zsebébe. A tényleges repüléshez azonban még nagyjából milliárdos nagyságrendű tőkét kéne felmutatniuk, ami garanciaként szükséges lenne ahhoz, hogy ne hagyhassák cserben az esetleges fizető utasaikat.

A Figyelőnek pedig nemrég azt mondták a Sólyomtól, hogy az is igaz, hogy továbbra is adóvégrehajtás van a cég ellen, de ez is hamarosan rendeződhet. Mindenesetre a korábban elcsábított repülési szakemberek egy része már elkezdte elhagyni a nagy hírveréssel induló légitársaságot.