Erzsébet
1 °C
4 °C

Jön a magyar-türkmén légiközlekedési megállapodás

2014.03.03. 22:33

Magyar-türkmén légiközlekedési megállapodás létrehozására adott felhatalmazást a miniszterelnök. A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent miniszterelnöki határozatban a közlekedésért felelős miniszter arra kapott felhatalmazást, hogy jelölje ki a tárgyalásokon résztvevő személyeket. A külpolitikáért felelős miniszternek a megállapodás létrehozásához szükséges meghatalmazási okiratot kell kiadnia, írta az MTI.

A minisztereknek a megállapodás szövegének véglegesítésére kormányhatározatot kell beterjeszteniük. Magyarország Türkmenisztánnal február 14-én gazdasági együttműködési megállapodást kötött, a szerződést Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, valamint Berdi Matiyev türkmén külügyminiszter-helyettes írta alá Budapesten.

Türkmenisztán Magyarország harmadik legjelentősebb kereskedelmi partnere a közép-ázsiai térségben. Az áruforgalom ugyan meglehetősen alacsony, általában 10-15 millió dollár között alakult. Az államtitkár szerint Türkmenisztánban van kereslet a magyar termékekre és szolgáltatásokra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?