Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Jön a magyar-türkmén légiközlekedési megállapodás

2014.03.03. 22:33

Magyar-türkmén légiközlekedési megállapodás létrehozására adott felhatalmazást a miniszterelnök. A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent miniszterelnöki határozatban a közlekedésért felelős miniszter arra kapott felhatalmazást, hogy jelölje ki a tárgyalásokon résztvevő személyeket. A külpolitikáért felelős miniszternek a megállapodás létrehozásához szükséges meghatalmazási okiratot kell kiadnia, írta az MTI.

A minisztereknek a megállapodás szövegének véglegesítésére kormányhatározatot kell beterjeszteniük. Magyarország Türkmenisztánnal február 14-én gazdasági együttműködési megállapodást kötött, a szerződést Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, valamint Berdi Matiyev türkmén külügyminiszter-helyettes írta alá Budapesten.

Türkmenisztán Magyarország harmadik legjelentősebb kereskedelmi partnere a közép-ázsiai térségben. Az áruforgalom ugyan meglehetősen alacsony, általában 10-15 millió dollár között alakult. Az államtitkár szerint Türkmenisztánban van kereslet a magyar termékekre és szolgáltatásokra.