Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Itt vannak a világ legdrágább városai

2014.03.04. 11:10 Módosítva: 2014-03-04 12:09:21

Öt helyet ugrott előre Szingapúr tavalyhoz képest, ezzel hatodikból első lett az Economist legdrágább városok-listáján, írja a Bloomberg. A lista a megélhetési költségek szerint rangsorolja a városokat, így Szingapúr esetében a felértékelődő valuta, a magas rezsi- és autófenntartási költségek járultak hozzá elsősorban a helyezéshez, de ruhát venni is itt a legdrágább dolog a világon.

A második Párizs, a harmadik Oslo, ezek után Zürich és Sydney következik a listán. Tokió, a tavalyi első, idén csak a hatodik, de még mindig büszkélkedhet a legdrágább ételárakkal. Ehhez képest Mumbai és Új-Delhi a világ legolcsóbb városai között vannak.

A legnagyobb esést tavalyhoz képest Damaszkusz produkálta, a szíriai város megérezte a folyamatos fegyveres konfliktust, idén már a negyedik legolcsóbb város a világon. A teljes felmérés itt elérhető.