Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új döntés Hernádi letartóztatásáról

2014.03.04. 12:13

Horvátországban megváltozott a jogi környezet, ezért újra döntést hoznak arról, hogy kiadják-e a letartóztatási parancsot Hernádi Zsolt ellen, írja az MTI.

Hernádi Zsoltot, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatóját korábban vesztegetéssel vádolták Zágrábban, és körözést adtak ki ellene, miután 2013. szeptember 25-ig nem jelent meg Zágrábban a gyanúsítotti kihallgatásán. A zágrábi megyei bíróság ügyészségi kezdeményezésre rendelte el előzetes letartóztatását. Az elnök-vezérigazgató ezután került fel az Interpol körözési listájára, és mivel Horvátország júliustól az Európai Unió tagországgá vált, a zágrábi hatóságok európai elfogatóparancsot is kiadtak ellene.

Az Interpol szerint Hernádi ügyét jelenleg a nemzetközi rendőri szervezet működését ellenőrző független bizottság (CCF) vizsgálja felül, ezért “felfüggesztették az eljárást”, és törölték Hernádit az oldalukról. A horvát hatóságok azt nem közölték, hogy van-e összefüggés az Interpol döntése és a mostani jogszabály-módosításuk között.