Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fontolva halad tovább a rezsicsökkentés

2014.03.05. 12:58

A kormány szerdai ülésén tárgyalt a rezsicsökkentéssel kapcsolatos további lépésekről, közölte a kormányzati információs központ.

Döntöttek arról, hogy a lakosság a civil szervezetek, az önkormányzatok és a vállalkozások számára a teljesítménybővítés, a fejlesztési hozzájárulás, a hálózatbővítés, csatlakozás, bekötés, mérőhely kialakítással kapcsolatos területeken ahol eddig a fogyasztót terhelték a költségek, ott a jövőben a szolgáltatót terheli a költségek minimum 50 százaléka.

Távhőszolgáltatás területén fejlesztési hozzájárulást a lakossági fogyasztók továbbra sem fizetnek. A földgázhálózatra való csatlakozás esetén továbbra is a szolgáltató viseli a csatlakozási költségeket a fogyasztásmérő berendezéssel együtt.

A kormány több területen további vizsgálatokat rendelt el. Jelenleg az önkormányzatok – különösen a víziközmű-beruházások megvalósításához – akár több százezer forintos nagyságrendben előírhatnak fizetési kötelezettséget a vízgazdálkodásról szóló törvény vagy helyi rendelet alapján. A víziközmű-szolgáltatással kapcsolatban a csatornázott településeken az előírt bekötési költségeket is felülvizsgáltatja a kabinet.