Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

20 év börtön vár az Oreo-recept kiszivárogtatóira

2014.03.06. 11:56

Akár húsz év börtön is várhat arra a két kaliforniai férfire, akik ellopták annak az anyagnak a receptjét, amivel az Oreo kekszben lévő krémet fehérítik – írja a Quartz.

A titán-oxid receptje mellett más ipari titkokat is kiszivárogtattak a DuPont gyárából, a 20 millió dolláros biznisz másik végén a rivális kínai Pangang Group állt, ami már régóta próbálta legálisan beszerezni a receptet, eddig sikertelenül.

A kína cégek egyébként nem most találták ki, hogy ipari kémkedéssel csökkentsék az amerikai cégekkel szembeni versenyhátrányukat: az utóbbi években több mint száz ember ellen indítottak eljárást hasonló ügyekben.

Az ügyben egyébként a kínai kormány is nyakig benne van, mivel a Pangang állami cég. Nem csoda egyébként, hogy a kínaiaknak ennyire kell a recept, hiszen jelenleg nagyjából 17 milliárd dolláros hasznot hoz évente a DuPontnak.