Judit
2 °C
7 °C

Nyomoz a NAV az útdíj terminálok miatt

2014.03.06. 10:24

A Chanel42 Kft. és a Digital Retail System Kft. ügyvezetője szerint másolt terminálokat használnak az e-útdíj-rendszerben.  A privatkopo.hu értesülése szerint a NAV ezért nyomozást rendelt el az ügyben.

Az érintőképernyős terminálok tavaly május óta formatervezési mintaoltalom alatt állnak. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala határozata szerint a mintaoltalom jogosultja és a minta szerzője Vámosi István László és Tizedes Csaba, akik nem adtak felhasználási engedélyt a terminálok beszállítójának, a székesfehérvári InfoTouch Kft-nek. Ennek a cégnek egyébként két tulajdonosa korábban a Channel42 Kft. és a Digital Retail System Kft. vezető munkatársai voltak.

Az oltalom jogosultjai és az terminálok felhasználási jogát birtokló cégek ügyvezetője már február elején büntetőfeljelentést tett iparvédelmi jogok megsértése bűntett gyanújával. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szerint a vállalat jelenleg háromszáz darab érintőképernyős terminált üzemeltet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?