Judit
2 °C
7 °C

Vidéken is túl sok a taxi

2014.03.06. 07:28

A  vidéki piac kevésbé szabályozott, mint a fővárosi, ennek ellenére Budapesthez hasonlóan vidéken is sok a taxi, számuk körülbelül duplája a szükségesnek – mondta el Tamás Miklós, a franchise rendszerben több városban jelen lévő City Taxi elnöke a Napi Gazdaságnak, amit két város taxis cégének vezetője is megerősített.

A mintegy 200 ezer lakosú Debrecenben néhány évvel ezelőtt még 10-11 taxitársaság működött, mára azonban letisztult a piac, és két cég maradt, amelyeknek vállalkozásonként 120-140 szerződött partnerük van.

A körülbelül hatvan szabadúszó vállalkozóval együtt körülbelül 300-350 taxis dolgozik Debrecenben – mondta Tisza Tibor, a Főnix-Intertaxi Kft. tulajdonos ügyvezetője. Tisza szerint a város nagyjából 200–250 taxist tudna eltartani.

A fizetőképes kereslethez viszonyítva Szegeden is több a taxi, mint amit a piac indokolna, mondta Bobkó Attila, a Taxi3 Kft. ügyvezetője. Szegeden hat fuvarszervező társaság működik 360–370 autóval, a piac azonban csak 180–200-at igényelne. Bobkó szerint idővel megoldódik a túlkínálat, mivel új szereplők nem lépnek majd a távozók helyébe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?