Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltűnt az OTP profitja

2014.03.07. 07:37

Az elemzők által várt 16 milliárd forint helyett mindössze 1,4 milliárd forint volt az OTP adózott eredménye a tavalyi negyedik negyedévben, annak ellenére, hogy szinte minden részlegben javult a hitelportfólió minősége.

A rossz eredménye oka a brutális mértékű céltartalékolás, írja a portfolio.hu. Az OTP 91,6 milliárd forintot tett félre a negyedév során, így jelentősen javította a fedezettségét. Az összes többi eredménysoron csak kis mértékben maradt el a bank a várakozásokhoz képest.

A legnagyobb magyar bank sokat zuhant az utóbbi hetekben, amit főleg az ukrán és orosz kitettségével magyaráztak a szakértők.

A 2013-as egész éves nyereség 68,1 milliárd forint volt. Ez 48 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, az elemzők 80 milliárd forintot vártak.