Mégsem minősítik le a hollandokat és a belgákat

2014.03.08. 01:10

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Hollandia és Belgium államadós-osztályzatainak kilátását pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban a két eurógazdaság közfinanszírozási helyzetének stabilizálódásával és az általános euróövezeti kockázatok enyhülésével indokolva a lépést – írja az MTI.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja az európai és az amerikai piaci zárások után, péntek éjjel Londonban bejelentette azt is, hogy megerősítette a holland és a belga adósosztályzatokat.

A Moody's a holland államkötvény-kötelezettségeket a lehetséges legjobb, "Aaa" osztályzattal, Belgium szuverén kötvényadósságát ennél három fokozattal gyengébb, de szintén elsőrendű "Aa3" szinten tartja nyilván. A cég a kilátás pénteki stabilizálásával levette a napirendről a két ország leminősítését.

A Moody's sorra javítja a központi eurógazdaságok osztályzati kilátásait: egy hete Németország és Ausztria egyaránt "Aaa" besorolásának kilátását módosította negatívról stabilra.