Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

1,25 millióért vett domaint a minisztérium

2014.03.10. 07:51

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerződéseiből kiderült: 1,25 millió forintért vették meg a néhány ezer forintból regisztrált hungarikum.hu-t egy magánszemélytől, írta a Blikk.

"A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény elfogadása mellett fontos célkitűzés volt a nemzeti értékek és hungarikumok összegyűjtése, gondozása, rögzítése, majd digitális formában történő tárolása" - írta a vásárlás indoklásául a lapnak a Fazekas Sándor vezette tárca. A hungarikum.hu eredeti tulajdonosa még 2000 áprilisában foglalta le a címet.

A VM szerint jó üzletet kötöttek. A legtöbb minisztérium működtet honlapokat, ezeknek regisztrációja általában 2500 forint körül mozog, csak ritkán haladja meg 10 ezret. Az éves fenntartás sem több általában 2-3 ezer forintnál. Így a régi tulajdonosnak a 13 év alatt könnyen meglehet, hogy még 30 ezer forintjába sem került a cím – hiszen honlapot nem működtetett rajta –, vagyis közel ötvenszeres pénzt kaszált.