Jenő
-3 °C
6 °C

Mindenkit rászedett az álkistermelő

2014.03.10. 08:59

Kiváló, hazai termékként árulta, valójában viszont szlovák, belga húsokból és lejárt minőségmegőrzési idejű kínai pirospaprikából gyártotta termékeit egy regisztrált kistermelő. A Komárom-Esztergom megyei vállalkozót a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakemberei leplezték le.

A február végi ellenőrzés során több tonna jogellenesen készült húskészítményt foglaltak le az ellenőrök. A vállalkozó nagyüzemi körülmények között állította elő a húskészítményeket, megsértette a kistermelőkre vonatkozó jogszabályokat, és megtévesztette a fogyasztókat. Az álkistermelő saját boltot is üzemeltetett, és hétvégi piacokon árulta termékeit. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

A NÉBIH a mindenkit átrázó kamukistermelő üzeméről felkavaró, nyomasztó videót is készített megdöbbentő háttérzenével. Ennél hátborzongatóbb módon kolbászokat mutatni (1:40) David Lynch sem tudna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?