Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Varga Ukrajnáról: Ha lépni kell, lépni fogunk

2014.03.10. 07:30

Az ukrán válság egyelőre csak korlátozottan hat a magyar gazdaságra, de a kormány figyeli a fejleményeket, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI szerint vasárnap az M1 A lényeg című műsorában.

Elmondta, Ukrajna nemcsak szomszédja, hanem fontos gazdasági partnere is Magyarországnak, bár az Európai Unió országaival szorosabbak Magyarország kapcsolatai. Ennek ellenére a kormány figyelemmel kíséri a helyzetet, mivel például az OTP Bank és az Eximbank is jelen van Ukrajnában, valamint fontos élelmiszer- valamint gyógyszeripari kapcsolataink vannak.

"Ha bármi olyan dolog történik, ami a kormányzati lépést szükségessé tenné, akkor haladéktalanul lépni fogunk" – jelezte Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter az utóbbi négy év gazdaságpolitikájáról szólva hangsúlyozta: a kormány olyan intézkedéseket hozott, amelyek segítségével teljesült a kabinet két legfontosabb gazdaságpolitikai célja, vagyis csökkent az adósság és nőtt a foglalkoztatás.

Varga Mihály azt mondta: 4 évvel ezelőtt 3 millió 800 ezren dolgoztak, mostanra pedig több mint 200 ezerrel, 4 millió fölé nőtt a foglalkoztatottak száma, az utóbbi egy évben 107 ezerrel bővült a munkahelyek száma, ebből körülbelül 70 ezer a közfoglalkoztatás keretében jött létre, 37 ezer pedig a versenyszférában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?