Judit
2 °C
7 °C

A Világbank is segélyezné Ukrajnát

2014.03.11. 07:32

Ukrajna új kormánya az idén 3 milliárd dollár (mintegy 2,16 milliárd euró) pénzügyi támogatáshoz juthat a Világbanktól – közölte hétfőn az ENSZ washingtoni központú globális fejlesztési szervezete.

A Világbank ezzel a segítséggel egészítené ki azt a szélesebb körű támogatási csomagot, amelyet a legfejlettebb országok készülnek összeállítani, hogy stabilizálják Ukrajna fizetésképtelenség szélére került gazdaságát.

"Komolyan gondoljuk, hogy támogatni akarjuk az ukrán népet ezekben a nehéz időkben, és nagyon reméljük, hogy hamarosan stabilizálódik a helyzet az országban" – jelentette ki nyilatkozatában Jim Yong Kim, a Világbank Csoport elnöke. Az újabb segélyeket, azonban a Világbank vezetésének még jóvá kell hagynia.

Jim Yong Kim elmondta, folytatják az általuk korábban - még az előző kormány kérésére - elindított ukrajnai projektjeiket, emellett támogatni kívánják az új kijevi kormányt mindazon szerkezeti reformok megvalósításában, amelyek elengedhetetlenek az ukrán gazdaság fenntartható pályára állításához, a bankszektor és az energetikai ágazat megszilárdításához, és hozzájárulhatnak a korrupció elleni küzdelemhez.

A Világbank elnöke megerősítette, hogy mindemellett zajlik egy 3,7 milliárd dolláros (2,67 milliárd euró) segélyprogramjuk Ukrajnában, ami a közműszolgáltatások - a csatornázás, a víz- és áramellátás -, valamint az ország közlekedési hálózatának fejlesztését szolgálja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?