Olivér
9 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

A Világbank is segélyezné Ukrajnát

2014.03.11. 07:32

Ukrajna új kormánya az idén 3 milliárd dollár (mintegy 2,16 milliárd euró) pénzügyi támogatáshoz juthat a Világbanktól – közölte hétfőn az ENSZ washingtoni központú globális fejlesztési szervezete.

A Világbank ezzel a segítséggel egészítené ki azt a szélesebb körű támogatási csomagot, amelyet a legfejlettebb országok készülnek összeállítani, hogy stabilizálják Ukrajna fizetésképtelenség szélére került gazdaságát.

"Komolyan gondoljuk, hogy támogatni akarjuk az ukrán népet ezekben a nehéz időkben, és nagyon reméljük, hogy hamarosan stabilizálódik a helyzet az országban" – jelentette ki nyilatkozatában Jim Yong Kim, a Világbank Csoport elnöke. Az újabb segélyeket, azonban a Világbank vezetésének még jóvá kell hagynia.

Jim Yong Kim elmondta, folytatják az általuk korábban - még az előző kormány kérésére - elindított ukrajnai projektjeiket, emellett támogatni kívánják az új kijevi kormányt mindazon szerkezeti reformok megvalósításában, amelyek elengedhetetlenek az ukrán gazdaság fenntartható pályára állításához, a bankszektor és az energetikai ágazat megszilárdításához, és hozzájárulhatnak a korrupció elleni küzdelemhez.

A Világbank elnöke megerősítette, hogy mindemellett zajlik egy 3,7 milliárd dolláros (2,67 milliárd euró) segélyprogramjuk Ukrajnában, ami a közműszolgáltatások - a csatornázás, a víz- és áramellátás -, valamint az ország közlekedési hálózatának fejlesztését szolgálja.

15%
7990 Ft
6792 Ft
15%
6490 Ft
5517 Ft