Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jókora a spangliadó-bevétel Coloradóban

2014.03.11. 13:43

Az Egyesült Államok Colorado államában idén januárban kétmillió dollárral több adó folyt be annak köszönhetően, hogy engedélyezték a marihuána árusítását – írja a Businessweek.

Colorado az első olyan szövetségi állam Amerikában, ahol engedélyezték vállalatoknak a marihuána értékesítését, az első ilyen üzletek 2014. január 1-jén nyitottak ki. Összesen 59 cég nyújtott be adóbevallást, becslések szerint 14 millió dollárnyi marihuána értékesítéséről.

John Hickenlooper, Colorado kormányzója elmondta: a befolyt pénzt egészségügyi célokra fordítják. Az Egyesült Államok számos más szövetségi állama is szoros figyelemmel kíséri a coloradói adatokat. Washington állam pedig még az idén tervezi e kábítószer legális értékesítésének a bevezetését. Jelenleg az Egyesült Államok húsz államában, továbbá magában Washingtonban engedélyezik orvosi célú értékesítését.

21 év fölött bárki termeszthet vadkendert vagy vehet füvet Coloradóban, az állam a fűadóból iskolát épít, és reméli, hogy egy rakás pénzt spórolhat azzal, hogy felhagy a fogyasztók vegzálásával. Bővebben itt írtunk a coloradói spangliboltokról.