Árpád
-2 °C
3 °C

Soros: 25 év recesszió vár az EU-ra

2014.03.12. 14:55

Soros szerint Európa 25 év japán mintájú recesszióra számíthat, ha a politikusai nem erősítik meg a pénzügyi integrációt és a bankokat nem terelik vissza a reálgazdaság hitelezésébe, írja az MTI.

Miközben Európa már valamelyest túljutott a pénzügyi válságon, még mindig szembe kell néznie a régiót adós és hitelező országokra kettéosztó politikai krízissel, mondta Soros György a Bloomberg tévécsatornának szerdán Londonban adott interjúban.

Ezzel párhuzamosan Soros szerint a bankokat stressz-teszteknek vetik alá ahelyett, hogy a vállalkozások hitelezésére, ezáltal a gazdaság élénkítésére bátorítanák őket.

"Egy 25 évig tartó stagnálást Európa nem élne túl. Tovább kell mélyíteni az integrációt, meg kell oldani a bankok problémáját, mivel Európa messze a világ mögött kullog pénzügyi rendszerének rendbe tételében”, mondta.

Soros György szerint az "alulértékelt" európai banki részvények kiváló befektetési lehetőséget kínálnak, bár a bankok az idén nehéz év elé néznek, mert ahhoz még javítaniuk kell a tőke-megfelelési mutatóikat, hogy sikeressen túljussanak az EKB következő stressz-tesztjén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?