Erzsébet
1 °C
4 °C

Erőmű épül Oroszlányban

2014.03.12. 15:49

Elfogadta a Magyar Villamos Művek közgyűlése a cég új középtávú stratégiájában azt a célt, hogy a nemzeti vagyont gyarapítják, írja a napi.hu.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése elfogadta az MVM Csoport új középtávú stratégiáját, amelynek legfőbb célja, hogy támogassa a nemzeti energiapolitikai célok megvalósulását, kiemelten a nukleáris erőművi kapacitás fenntartását, valamint a nemzeti vagyon gyarapítását és az ellátásbiztonság növelését az energetikában, írta az MVM szerdai közleményében.

A közgyűlés elfogadta a német RWE Csoport FŐGÁZ-részvényeinek megvásárlásához szükséges tulajdonosi kölcsön felvételét, és arról is határozott, hogy MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. néven projekttársaságot alapít.

Az új cég nagyjából ötmilliárd forint körüli alaptőkével arra hivatott, hogy a Vértesi Erőmű leállása utáni időszakban is biztosítsa az Oroszlány és Bokor távfűtéses lakásaiban élőknek a hőt. Az új, kisebb kapacitású erőmű megújuló energiát fog felhasználni, és tulajdonjoga a mostani elképzelések szerint a teljes amortizáció után az érintett települések önkormányzataié lesz. 

Az MVM Közgyűlése határozott arról is, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt, mint legnagyobb tulajdonos, 41 milliárd forint tulajdonosi kölcsönt nyújt az RWE Csoport FŐGÁZ-részvényeinek megvásárlásáról szóló megállapodás finanszírozásához.

Az oroszlányi térség biztonságos távhő-ellátása érdekében pedig arról, hogy az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. projekttársaságot hoz létre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?