Hernádi fellebbez a letartóztatása ellen

2014.03.14. 19:17

Fellebbezést nyújtott be Hernádi Zsolt, a Mol elnöke, a letartóztatását elrendelő végzés ellen, ténybeli tévedésekre és eljárásjogi hibákra hivatkozva, írja az MTI.

Hernádi Zsolt ellen azt követően adták ki a körözést, hogy a tavaly szeptember 25-ig nem jelent meg Zágrábban a gyanúsítotti kihallgatásán. A Mol vezetőjét a horvátok azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek azért, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a horvát olajipari cég, az INA irányításában.

Hernádi azért fellebezhet most , mert Horvátország március elején módosította a letartóztatást elrendelő végzés alapjául szolgáló joganyagot.

A Mol és horvát állam tavaly év vége óta folyamatosan tárgyal az INA jövőjéről, valószínűleg ennek lehet egy újabb lépcsője, hogy Hernádit levetették az Interpol körözési listájáról is. A vonatkozó jog szerint ugyanis a körözést vissza kell vonni, mihelyt elrendelésének oka megszűnt.

A Mol korábban végig arról kommunikált, hogy az oroszokak adnál el az INA-ban lévő részesedését, nemrég viszont azt nyilatkozták, hogy szívesen meg is tartanák a horvát olajcéget.